woensdag 16 januari 2013

Is de aarde hol of gevuld met hete lava

tijdens wat speurwerk op het internet, kom ik de laatste tijd vaak de term "Hollow earth" tegen en heb het een en ander verzameld.



In verschillende ouderwetse culturen zijn afbeeldingen van de Hollow Earth terug gevonden, ook personen uit de griekse mythologie waarvan Zeus geen onbekend persoon is (god van de hemel) en zijn broer Poseidon (god van de zee) en hun oudste broer Hase god van de ONDERWERELD, onderwereld zien we ook terug in het christelijke hel, ook weer terug te zien in de kabbalah, wat men vaak ook als een duister geloof aanschouwd, praten vaak over een innerlijke aarde.





Begin negentiende eeuw



John Cleves Symmes, een Amerikaanse kapitein bij het leger, was een enthousiaste aanhanger en verdediger van de theorie van de beroemde astronoom Edmund Halley dat er vijf concentrische, bolvormige gewelven binnenin de aarde waren. Elk van de vijf bollen kon leven huisvesten en werd verlicht door een glimmende atmosfeer; die lichtgevende atmosfeer was verantwoordelijk voor het poollicht. Symmes was zo'n wijdbekende aanhanger en verdediger van het idee dat de gaten aan de polen van de aarde algemeen bekend werden onder de naam Symmes' holes. Om geld te verzamelen voor zijn expeditie naar de holle aarde reisde hij heel Amerika rond en smeekte hij zelfs het Amerikaanse Congres voor financiering. Van zijn expeditie is niets in huis gekomen.



1824



Een rijke arts zou een expeditie opgezet hebben om het gat aan de Zuidpool te vinden. De expeditie bleef zonder succes.



1893



Dr. Fridtjof Nansen ontwerpt de Fram, een eigen schip om de Noordpool te onderzoeken. Zijn volgelingen en aanhangers van de 'holle aarde'-theorie reciteren de rapporten van Nansen over "een warme wind die uit het noorden komt, bepaalde plaatsen met groen en rood stuifmeel in de sneeuw en een vers stuk drijfhout in het ijs van de Noordelijke IJszee, waar geen bomen staan". Al deze anomalieën komen volgens de aanhangers van een holle aarde uit het warme gat aan de Noordpool.

Vlak voor het begin van de tweede wereld oorlog heeft Hitler opdracht gegeven voor een expeditie naar de noordpool



1926



In 1926 werd admiraal Richard E. Byrd de eerste piloot die over de Noordpool vloog, drie jaar later vloog hij met succes over Antarctica. Byrd ontdekte (officieel) - en hij zocht er zeer zeker niet naar - geen gaten in de polen. Toch verklaren 'holle aarde'-toegewijden dat Byrd een gat aan de Noordpool ontdekte. Byrd zou zelfs een slordige 6.500 kilometer diep in het gat gevolgen zijn. Er is geen enkel bewijs dat deze beweringen ondersteunt.



1939



De Duitsers en de Amerikanen haasten zich naar Antarctica om land te claimen en te exploiteren. De toenmalige president Roosevelt stuurt admiraal Byrd naar het bevroren land om iedere claim van land in het westelijke halfrond van de Duitsers tegen te werken. De aanhangers van de holle aarde weten te onthullen dat het eigenlijk een geheime missie is om de nazi's te verslaan in de ontdekking en exploratie van het land onder de polen.



1947



Admiraal Byrd zou een geheime vlucht over de Noordpool gedaan hebben om het gat te lokaliseren. Deze keer komt het 'bewijs' van de vlucht uit het hoogst controversiële verloren gewaande dagboek van Byrd, dat in 1970 op wonderbaarlijke wijze teruggevonden wordt door 'The Society for a Complete Earth'. In het dagboek staat dat terwijl hij naar beneden keek, hij niet alleen witte sneeuw zag, maar ook groene vegetatie, grasrijke valleien en bergen die op geen enkele kaart aangegeven waren. Een paar enkelingen nemen het dagboek - en de vlucht - voor waar.





Wat mij nu weer opvalt is dat het al jaren sommige mensen bezig houdt en ik zelf hier nog nooit iets van gehoord heb, theorieën over piramides waarvan ze nog steeds niet weten hoe ze gebouwd zijn, daar weten ze genoeg over te vertellen maar openingen in de aarde bij de noord en zuid pool kan ik in geen school boek terug vinden, behalve de prachtige avonturen boeken van Jules Verne: 1866 'Naar het middelpunt der aarde'



Ook blijkt dat de ruimtevaart industrie hier zeker bewust van is en dit toch niet met rust konden laten







Uiteindelijk moet je om dit te kunnen geloven alles wat je geleerd hebt op school vergeten en open staan voor de quantum theoriën

Over het algemeen is er genoeg te vinden op het internet over deze Hollow earth theorie maar deze filmpjes hebben spraken mij het meest aan.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten