zondag 20 januari 2013

DNA, Carbon en onze Zon

DNA change via Carbon en door onze Zon


Er gaan veel geruchten rond wanneer het gaat over nieuwe ontwikkelingen in de nanotechnologie en de manipulatie van de koolstof molecuul. De Nobelprijzen in 2010 werden uitgereikt aan de oprichting van een twee dimensionale element genaamd Grafeen en een complex op basis van de koolstof molecuul genaamd Palladium, waardoor de alom bekende koolstof molecuul weer terug in de schijnwerpers komt te staan. Beide elementen beloven een revolutie op de manier van hoe we dingen nu bouwen , van carrosserieën tot informatieverwerkende systemen.
Carbon is de fundamentele bouwsteen van het leven op aarde, en het is het meest voorkomende element in het menselijk lichaam na water. Koolstof-12 wordt gemeten om de leeftijd van fossielen, terwijl Koolstof-14 is de grote boosdoener in de opwarming van de aarde verhaal. Ondertussen zonnevlam-activiteit is gekoppeld aan de uitstoot van een onbekend element van de kern van de zon, dat verandert de manier waarop elementen ontleden , sommige wetenschappers suggereren koolstof-12 wordt ontleed in kool 7 - een geheel nieuw element op aarde.
NASA waarschuwt dat we een zonne-maxima, een periode van grote en frequente zonne-uitstoten en vrezen dat we in de komende jaren met de telecommunicatie en het weer op aarde wordt verstoord. Deze 'maxima' periode volgt het 'Maunder Minimum' - een periode van extreem lage zonne-activiteit blijkt uit kleine zonnevlam activiteit, zonnevlekken of coronale massa uitstoten.
Nu wetenschappers beginnen te veronderstellen dat het effect van verhoogde zonne-activiteit op koolstof, dus ook effect heeft op de menselijke gezondheid omdat koolstof een van de belangrijkste elementen van ons DNA is.
Het moet nog duidelijk worden hoe koolstof zal veranderen tijdens de zonne-maxima periode en hoe dat op de menselijk DNA zal worden uitgevoerd.
Het gaat hier niet om de uiteindelijke conclusies, alleen word hier duidelijk gemaakt dat de sprongen in de menselijke evolutie en de ontwikkeling van de technologie is gekoppeld aan het laatste zonne-maxima periodes.
Een studie heeft aangetoond dat het leven op aarde - meer dan 3 miljard jaar geleden - werd beïnvloed door zonnestraling , met als gevolg een versnelde evolutie.
De auteurs van deze studie geloven dat een dergelijk proces verantwoordelijk kan zijn geweest voor de kick start van biologische leven op aarde, hier zijn zelfreplicerende koolstof moleculen in de oceaan uit ontstaan en het vervolg hiervan zou zijn de vorming van DNA en natuurlijke selectie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten